logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1404/02/11 - 11:05
  • 47
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

سومین روز از اجلاس بین‌المللی «حقوق بشر در رهیافت شرقی» چگونه گذشت؟ 

اجلاس بین‌المللی حقوق بشر در رهیافت شرقی از صبح روز دوشنبه -8 اردیبهشت ماه- در حسینیه الزهرا(س) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تهران افتتاح شد و به صورت فشرده با برگزاری پنل‌های تخصصی شش گانه در دانشگاه باقرالعلوم قم در روز دوم ادامه یافت. 

از صبح چهارشنبه -10 اردیبهشت- جمعی از مهمانان خارجی این اجلاس شامل 40 مهمان خارجی از 5 قاره جهان در کنار دست اندراکاران برگزاری این رویداد در مرکز اجتماعات الغدیر این شهر دورهم جمع شدند تا مراسم اختتامیه اجلاس را با صدور بیانیه‌ای برگزار کنند. 
عصر چهارشنبه جمعی از بانوان خارجی شرکت کننده در این رویداد به دانشگاه حضرت معصومه (س) دعوت شدند تا ظرفیت‌های علمی، فرهنگی و تعاملات مشترک را مورد بررسی قرار دهند. 
در نهایت، شامگاه دیشب نیز مهمانان خارجی و داخلی و جمعی از اساتید حوزه و دانشگاه در ضیافت شامی شرکت کردند که طی آن چگونگی ادامه مسیر این اجلاس را در دوره‌های آتی مورد بررسی قرار دهند.
حسین دیوسالار، معاون توسعه همکاری‌های علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنانی طی این ضیافت شام اعلام کرد: سازمان پاسخ‌ها و تدبیرهایی برای این سوال که ادامه مسیر این اجلاس چگونه باشد، آماده دارد. اما در واقعیت بین تئوری و عمل فاصله داریم برای همین می‌بایست همه دست اندرکاران برگزاری این رویداد و مهمانان خارجی و داخلی به سه نکته توجه داشته باشند. 
وی افزود: استمرار فعالیت اثرگذار برای آینده اجلاس حقوق بشر در رهیافت شرقی بسیار مهم است؛‌ تفاوتی ندارد دوره بعدی اجلاس مجدد در کشور ایران برگزار شود یا جای دیگری از جهان اما استمرار داشتن مهم است هرچند همه هدف نیست.
معاون توسعه همکاری‌های علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار داشت: موضوع بعدی اینکه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دانشگاه باقرالعلوم بتوانند دبیرخانه دایمی این رویداد را تاسیس کنند و در کنار آن از دبیرخانه دایمی گفت‌وگوهای فرهنگی که در این حوزه‌ها مسئولیت دارد کمک بگیرند. 
دیوسالار خاطرنشان کرد که لازم است این دبیرخانه‌ها در کار و تلاش‌شان از ظرفیت‌های علمی و فرهنگی استفاده کنند تا جریان سازی این رویداد تکمیل شود.
وی در بخش دیگری اظهار داشت: یکی از کارهایی که مهمانان خارجی شرکت کننده در این رویداد می توانند انجام دهند جذب مخاطب خارجی و فعالیت رسانه‌ای است. 
حجت الاسلام احمد واعظی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، حجت الاسلام احسان رفیعی علوی، رئیس دانشگاه باقرالعلوم و تعدادی از مهمانان خارجی و داخلی اجلاس حقوق بشر در رهیافت شرقی در این مراسم دقایقی صحبت کردند. 
با پایان این مراسم آخرین ویرایش بیانیه صادر شده در نخستین اجلاس بین المللی حقوق بشر در رهیافت شرقی که مورد تایید دبیران و ناظران این رویداد قرار داشت به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی رونمایی شد و کلیه مهمانان و اساتید به نشانه تایید آن را امضا کردند. 
صبح امروز مهمانان این رویداد به منظور آشنا شدن با ظرفیت‌های تمدنی و تاریخی ایران در قالب یک سفر تفریحی و گردشگری شهر قم را به مقصد اصفهان ترک کردند و قرار است تا پایان هفته در این شهر حضور پیدا کنند.
 قرار است در این بخش از رویداد مهمانان در فضای صمیمانه‌تری با یکدیگر تعامل برقرار کنند تا به صورت منسجم و کنشگرانه اهداف اجلاس بین المللی حقوق بشر در رهیافت شرقی را در آینده دنبال کنند.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی 
. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved